heading

Hayo Boerema organist & componist

Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien.
Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.

concert

11 February 2018

Presentation of Messiaen Vol. III and Vierne's 5th Symphony

At 15.00 hrs in the Laurenskerk, Rotterdam

Check out even calendar.

news-1

Hayo actueel

Cantatediensten

Iedere 3e zondag van de maand om 19.00 uur
in de Laurenskerk in Rotterdam

news-2

Nieuwste CD

Webshop Hayo Boerema

Bekijk hier alle CD's van Hayo Boerema en bestel ze online.

home

Orgel experimenteel

Het orgel is bij uitstek een instrument zonder grenzen:
in bereik, in dynamiek, in variëteit. Tegelijkertijd heeft het zijn beperkingen: het is gebonden aan ruimte, niet transportabel, en wisselend van omvang. Juist deze paradox maakt het orgel
geschikt voor experimenten.

Experimenteel een paar voorbeelden

Samen met Kunstencentrum Witte de With heeft Hayo een concert samengesteld met Black metal,
Happy Hardcore en Motown muziek.

Tijdens diverse jaargangen van het Gergiev-Festival voerde Hayo minder alledaags repertoire uit voor orgel en andere instrumenten.

Op initiatief van Showroom MaMa en PKN-gemeente Maaskant/Open Grenzen werd er 2 uur lang ‘minimal’ geïmproviseerd waarbij lichtprojecties te zien waren op het orgelfront en luisteraars op zitzakken deze ervaring konden ondergaan.

In het Orgelpark in Amsterdam deed Hayo samen met 18 (!) gitaristen een ‘Plug and play’
onder leiding van Wiek Hijmans.

Met het ensemble Clazz heeft Hayo regelmatig de meer ‘jazzy’ kant van het orgel benut.

In Denemarken heeft hij samen met een kunstschilderes Lise Læssøe Eiler een interactieve improvisatie orgel en schilderkunst gedaan op het thema ‘November'

In EYE heeft Hayo een eigen invulling gegeven aan de oude kunst van het improviseren op een theaterorgel bij een stomme film.

Sinds kort vormt Hayo samen met Greetje Bijma en Alan Laurillard het Up There Trio, waarbij orgel experimentele zang, saxofoon en elektronische muziek samensmelten.